Van de week kreeg ik de vraag om een stukje op papier te zetten over mijn strijd tegen de kilo,s.
Ik zei natuurlijk volmondig ja want ook al zou ik maar twee mensen kunnen motiveren door mijn stukje dan is het al de moeite waard.

September 2008 net terug van vakantie,dochter voor het eerst naar de basisschool een andere fase in mijn leven………
Ik moest mijn levensstijl echt gaan veranderen want wanneer ik zo door zou gaan dan zou ik niet oud worden. Dit klinkt heel ernstig maar dat was het ook. Ik woog toen ruim 130 kilo bij een lengte van 1.78 m.

Niet morgen maar vandaag………toen dus meteen alle ongezonde dingen de deur uit gedaan. Ben zelf niet van de dieten dus vanaf dat moment gewoon bewuster gekeken naar het eten en mijn eetpatroon. Wat vaker de fiets gepakt en mijn wandelschoenen aangetrokken. De eerste kilo,s vlogen er natuurlijk af maar op een gegeven moment blijf je stil staan. Wat wilde ik,was ik tevreden zo? Moesten er nog meer kilo,s af? Mijn doel was dat er nog meer kilo,s afmoesten en wist dat ik dat niet meer alleen zou kunnen.
Na een week wakker te hebben gelegen was dan eindelijk de dag daar,voor het eerst in mijn leven naar de sportschool. wat zou ik met mezelf geconfronteerd gaan worden. Ik stapte de sportschool binnen en het voelde meteen goed, de sfeer de mensen. wanneer het hier niet zou lukken dan lukte het nergens. Het heeft echt met je eigen doorzettingsvermogen en discipline te maken maar het begint bij een plek waar je je happy voelt en jezelf kunt /mag zijn.

Heb de eerste maanden gewerkt met een trainingsschema die op mijn doel was afgestemd. Het schema hebben me goede handvaten gegeven maar na een maand of twee heb ik toch het schema losgelaten. Ik was zo gedreven en kon het ook wel zonder schema. Tijdens het trainen kreeg ik goede adviezen waar ik echt wat aan had. Na een periode had ik toch wel weer wat meer uitdaging nodig en ben toen met RPM begonnen. Had ik dat maar nooit gedaan want ik kan haast niet meer zonder. Wat geeft dat een kick,iedere keer weer je grenzen verleggen.
Ik heb ook nog deelgenomen aan andere groepslessen maar daar voelde ik me absoluut niet happy bij. Sport moet leuk zijn en leuk blijven.

2010 is het jaar van de Better Belly. 1 a 2 kledingmaten minder per maand. Nou ik was erg sceptisch maar ook hiermee vlogen de centimeters en kilo,s eraf. Sporten 45 minuten ,3 keer pw met een infrarood band om op de loopband /fiets of crosstrainer. Natuurlijk is het niet alleen die band, bewust eten blijft altijd erg belangrijk.

Nu na ruim 2 jaar 3-5 keer per week gesport te hebben ben ik bijna 50 kilo kwijt.
Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk ben ik een ander mens geworden.
mijn lichaam is in balans en dat voelt zo goed.
Mijn conclussie is: Wanneer je echt wilt afvallen gaat het je lukken.
                                   je bent zelf verantwoordelijk voor het behalen van je doel.
                                   sport is echt leuk!

Nicolle